vrijdag 29 augustus 2008

Cadeautje voor mezelf...

Het glitterende garen wordt een kantsjaal, al ben ik, nu ik onderweg ben met de sjaal, niet helemaal tevreden over de naaldkeuze. De aangeraden pennen waren 4,5 maar ik ben met 3 begonnen omdat dat me ook wel mooi leek, en de belangrijkste reden is dat ik alleen van nummer 3 een kantnaald heb. Maar nu ik het stukje even droog geblockt heb denk ik dat ik toch wel tevreden ben:Het patroon komt uit Simply Knitting, een tijdschrift dat ik van mijn familie heb gekregen omdat ik voor de vakantie er een beetje doorheen zat. Het is een simpel patroon en ik verwachtte dan ook geen verassingen tegen te komen. Maar de manier waarop de onderste rand eraan werd gezet vind ik erg gaaf; de steken worden met een provisial cast on opgezet zodat de onderste rand levende steken zijn. Dan wordt er dezelfde rand als de zijkanten gemaakt, alleen dan maar in 5 steken waarbij de laatste steek steeds wordt samengebreid met een levende steek totdat je aan het eind bent (de rand wordt dus haaks gebreid op de levende steken). Dit bevalt me wel, ik vermoed dat ik het vaker ga gebruiken. De rand moest je natuurlijk als laaste maken, maar omdat ik het plan heb opgevat het bolletje zover mogelijk op te breien heb ik de rand maar eerst gemaakt zodat ik daar later geen rekening mee hoef te houden.(ik zal er bij het einde van de sjaal wel een foto bijzetten van het maken van de rand).

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi!

Anoniem zei

Hoi Mariella, Dit ziet er prachtig uit. Ik heb echter een vraagje voor je. Zelf brei ik al ruim 50 jaar en heb al honderden dingen gemaakt (ook kunstbreiwerk), maar ik heb nog nooit van "kantnaalden" en "levende steken" gehoord. Kan je me vertellen wat je daarmee bedoelt?
Alvast bedankt, Cecile Förster.

MoniqueB. zei

Dat is een mooie sjaal aan het worden!
Ik schaam me een beetje, ben al zo lang niet op je blog geweest, en je maakt nog wel zulke mooie dingen. Je baljurk is zo mooi, zo blauw... wow.
Je nieuwe tas is subtiel en van binnen erg vrolijk!
Je plannen voor deze winter (handschoenen!) komen vast goed.

Angelique den Brok zei

Mooie rand, wordt vast ook een mooie sjaal straks.

Anoniem zei

Wow, wat wordt hij mooi!! Neem je hem vanavond mee??