zondag 28 december 2008

Het resultaat!

Eerst even een fotootje van hoe ik elke dag de foto heb gemaakt van mijn kleine kunstwerkjes, ik heb een doos beplakt met wit papier en met twee satéprikkers heb ik de dingetjes opgehangen om er een mooie foto van te kunnen maken met egale achtergrond (let op de ontbijtkom (ik maakte de foto's na het ontbijt) en de andere drie figuurtjes):

En dan...... (denk het tromgeroffel er maar bij) het resultaat:

Bij mijn ouders, waar vriendlief en ik de kerst gevierd hebben, waren ze superenthousiast over deze leuke adventsboom. Mijn kleine zusje (die van de 'halve handschoenen') heeft de boom opgetuigd en elk dingetje moest even aan moeders geshowd worden :-)...
Mijn project voor de kerst van volgend jaar? De kerststal (ravelry link), ook van Alan Dart. Maar dat zien jullie eind volgend jaar. Ik heb genoten van dit project en vond het leuk om (bijna) elke dag een nieuwe foto op deze blog te zetten. Dankjulliewel voor de aandacht en leuke reacties die het tot een nog leuker project maakten! En mijn afstuderen? 9 januari mag ik mijn eindpresentatie geven en ben ik klaar. Volgende week maandag gaat het verslag naar de drukker waar ik nu de allerlaatste hand aan het leggen ben (de figuren nog even nalopen en dat soort dingen).
En nu gaan denken over het volgende grote project...

De laatste 4...

De trommel (inclusief stokjes):
De hoorn/toeter:
De engel:
En de grappigste van het stel: de Elf:

De allerlaatste, nummer 25 heb ik niet. Hoe dat komt? Het is een pruim maar ik heb geen pruimenkleur en had door de drukte met afstuderen en nog zoekzijn tussendoor geen tijd gehad om daarnaar te zoeken. Nou ja, de piek moet ook nog steeds dus daar ga ik komende week eens lekker de tijd voor nemen!

woensdag 24 december 2008

Aaaargh!

Ik heb nu mooi 4 nieuwe adventsboomhangertjes voor me liggen om te fotograferen... Maar omdat vriendlief alle spullen al mee heeft zodat we vanaf zijn werk kunnen reizen naar mijn ouders is het fototoestel hier niet. En nu kunnen jullie mijn hoorn, trommel, lieflijke engel en supergave kerstelf niet zien :-(... Boehoehoe. Nou, ik kan er niet veel aan veranderen dus jullie zullen nog een dagje moeten wachten helaas.

Nou ja, leuk nieuws :-):
Jolanda, Tijm, Monique, Irene en Leda, jullie krijgen allemaal een roos :-). Mail jullie adres maar even naar roze_lief_bloempje at hotmail dot com. Dan hoop ik ze een dezer dagen te kunnen versturen.

zondag 21 december 2008

Tas

Vorig jaar heb ik deze tas gemaakt:Het is mijn lievelingstas, mooie kleur, omvormbaar tot handtas en magisch groot. Heerlijk om mee te reizen want alles past erin. Het is een wintertas, en toen de tas weer tevoorschijn kwam samen met de winterkleren besloot ik de bloemen eraf te halen en er wat anders op te doen. Op de beurs had ik ontzettend prachtig rode wol gehaald bij Klazien's Creatie. Twee maanden heeft mijn tas bloemloos doot het leven moeten gaan, maar alles is weer goed; ik heb hele mooie rode roosjes gemaakt:
En toen ik zo lekker bezig was, nog eentje extra gemaakt. Op de volgende foto kun je zien hoe mooi rood het rood is:
In het midden ligt gecamoufleerd een broche van een roos en twee blaadjes:
Ik verloot hem onder de liefhebbers, volgens mij maakt dit een zwarte wollen jas of iets dergelijks helemaal af. Plaats maar een berichtje, dan laat ik dinsdag weten wie de gelukkige ontvanger is.

20 December: Ijsbeer

Hij krijgt nog een sjaal denk ik, maar dat weet ik nog niet zeker.
De vraag was hoe groot ze zijn :-), hier een foto met een stuiver in het midden:

De pinguin heb ik even opgemeten voor het idee; 5,5cm hoog... Lieflijk klein allemaal!

vrijdag 19 december 2008

19 December: Pinguin

Ik vermoed de moeilijkste van allemaal door de moeilijke oogjes.

donderdag 18 december 2008

18 December: Sneeuwpop

Ook erg leuk, maar de kerstman blijft mijn favoriet, die krijgt de komende dagen geduchte concurrenten...

woensdag 17 december 2008

17 December: de Kerstman

(mijn favoriet tot nu toe)

dinsdag 16 december 2008

zondag 14 december 2008

Vingerloze handschoenen

Mijn zusje zou buiten gaan blokfluiten en tegen de kou had ze 'handschoenen met vingers tot hier (wijzend naar haar knokkels), en boorden tot hier (wijzend naar haar onderarm)' aan me gevraagd. Zo gevraagd, zo gemaakt voor haar, van twee bolletjes Fabel, gekocht op de SnB-dag in Rotterdam vorig jaar. Dit is het resultaat:
Hoe ik ze zo mooi passend heb gekregen? Zij heeft voor mij haar handen overgetrokken en zo kon ik zien of de handschoenen zouden passen:

Ze zijn lekker warm en is er erg blij mee gelukkig :-)...

Vilten

Afgelopen vrijdag ben ik gaan vilten bij een vriendin. Het was voor mij een kennismaking met een nieuwe techniek die me erg interesseert. Dit zijn mijn werkstukken, een bloem die als paneel op een tas gaat dienen:Een uitprobeersel met gaten erin:
En twee dunne lappen wit met 'vlekken' gekleurde wol erin dat er vooral gaaf uitziet tegen het licht in:
Ik ga er absoluut meer mee doen!

zaterdag 13 december 2008

13 December: Zuurstokken hart

P.S. Alle patroontjes en het patroon van de kerstboom stonden in de bijlage van Simply Knitting van oktober.

vrijdag 12 december 2008

donderdag 11 december 2008

11 December: Kerstklokken


Lockmachine

Afgelopen Mei heb ik een lockmachine aangeschaft. Ik maak kleren sinds mijn 16de, en toen ik met mijn moeder over de stoffenmarkt liep vond ze toch dat ik er wel een kon aanschaffen. Dus, zo gezegd, zo gedaan. Ik heb de Bernina 800DL gekocht op aanraden van een vriendin die er flink wat jaren bijna elke dag op heeft gewerkt en er nooit problemen mee heeft ondervonden.
Met sinterklaas afgelopen weekend heb ik het stof-opvang-bakje erbij gekregen, scheelt een hele hoop rommel op de gond!
Met een lockmachine naai je de naad en werk je tegelijkertijd af. Het gaat vele malen sneller dan het zigzaggen op de naaimachine en is nog netter ook. Nadeel is dat je wel je extra naad kwijt bent. Als ik niet zeker ben over een naad (de deelnaad van het topje hieronder bijvoorbeeld, of mouwen inzetten) naai ik het eerst met de naaimachine en werk ik het af met de lockmachine. Maar met mooi borduur-naaimachinegaren kan je ook een zoom mooi afwerken:
Dit is de onderrad van mijn nieuwe feesttopje. Ik bedacht me dat een zoom er niet zo mooi in zou zijn omdat dat een deel van de flexibelheid en zwierigheid wegneemt. Toevallig had ik nog mooi paars borduurgaren liggen dat een mooie afwerking gaf. De rest heb ik namelijk gewoon met zwart gedaan, daat zie je toch niets van.

Niet de mooiste foto, maar foto's van jezelf maken blijft moeilijk. Het patroon komt uit de Burda van deze maand, alleen heb ik de jurk (want dat was het) ingekort tot een topje. De voorkant is geweldig geraffineerd; mooie plooien die mij aan een vlinder doen denken:
En de plooien laten de changerende taf nog mooier uitkomen.

Mijn conclusie over de lockmachine; als je veel naait en bent vrij zeker over je naaikunsten (dat wil zeggen dat je niet zo vaak naden uit hoeft te halen) is het een ontzettende verrijking. Tricot-stoffen gaan er ook moeiteloos doorheen. Je kunt er ook van die mooie rucherandjes in maken. Mijn moeder (die naait ook veel) heeft drie maanden na mij er ook een aangeschaft omdat ze er zo enthousiast over was, en die naait er nu ook met veel plezier mee.

woensdag 10 december 2008

10 December: Paddestoelen


Adventstijd

In de Simply Knitting van November stond een adventsboom. Dat leek me een mooi project; iedere dag een klein breiwerkje afmaken en zo op weg naar Kerst. De boom is af, op de piek en de pot na, die moeten nog. Garen is Zeeman Fluffy, de rode besjes Punto van Nomotta. Gebreid op naald 4, de rest van de decoraties op naald 2. Lekker priegelen dus.
De appel:

De peer

De Mandarijn (ooit zo'n gave, geweldig lijkende, gebreide mandarijn gezien? Ik niet :-) )


Het geweven hart:
Gingerbread hart (soort van speculaas geloof ik). Om op te eten!
Maar dat hart is nog lang niet zo snoepig als dit marsepeinen varken:
En deze Zweedse geit van stro gaat vast geluk brengen:
Mini-wanten:
Mini-muts met pompom!En vandaag is het 10 December, dus straks krijgen jullie de tiende te zien. Ik hoop dat ik elke dag een nieuwe kerst-decoratie kan laten zien, dan kunnen jullie je met mij verheugen op de kerst. Ooooh, kerstvakantie... Nog meer vrije tijd (ik veeg nu het kwijl weg van mijn mond)...

Jeej!

In mijn vorige logje hebben jullie kunnen zien dat afgelopen maandag mijn concept-verslag af moet zijn en richting afstudeercommissie gestuurd moest worden. Dat is gelukt, en omdat ik moet wachten op feedback heb ik een hele WEEK VRIJ!!!!!!!!! Ohohoh, heerlijk dus. Ik heb jullie logjes vluchtig doorgelezen, omdat ik zo min mogelijk tijd aan de computer wil besteden; afgelopen maanden heb ik er veel te veel uren achter gezeten. Maar nu ben ik door de hele kamer bezig met nieuwe projecten. Achter de computer ben ik mijn nieuwe kerst-topje aan het afwerken:
Aan de tafel mijn lockmachine en naaimachine en strijkijzer gebruiksklaar:
Op de tafel een nieuw project; vingerloze wanten voor mijn kleine zusje. De wol heb ik gekocht op de SnB-dag van vorig jaar, schaam schaam....
En op de bank ben ik bezig om de adventsboom te vullen, daarover in het volgende logje meer...