woensdag 3 juni 2009

Gewoon op

Jaja, ik leef nog. Mijn fysieke conditie is helemaal in orde; die 12km heen en ook weer terug vormen geen enkel probleem. Nachten van 5 of 6 uur trek ik ook makkelijk. Maar mijn mentale conditie is gewoon op. Ik ben moe, wil eigenlijk slapen als ik thuiskom en voel me wat weemoedig. Nog 4 weken, dan ben ik klaar met de stage, als alles meezit.
Waar ik eerder op zoek was naar de allermoeilijkste patronen op de dunne naalden, nu maar ik alleen maar dingen waar ik recht hoef te breien en op pen 4,5 of 5. Met mijn hoofd gericht op de toekomst heb ik toch maar wel de nieuwe vogue gekocht toen ik laatst in Amsterdam was voor een vrijgezellenfeestje. Er was nog tijd, dus heb ik even de Afstap bezocht. Heerlijk dat je daar alle boeken door mag neuzen totat je hebt waar je helemaal gelukkig mee bent.De witte wol uit een logje eerder was gewikkeld tot een streng:
En na het wassen te drogen gelegd op de droogmolen, vele malen witter als voor die tijd, en ook 50g lichter.
Van de witte wol ben ik de Mystery Blanket uit de Knitters Almanac aan het maken (ook bij de Afstap gekocht). Zoals je ziet, recht toe recht aan op pennen 5, niet moeilijk, wel rustgevend, er moeten nog heel was blokken gebreid worden. Fijn werk voor nu.
En uit hetzelfde boek de pi-shawl van de donkerbruine wol. Het garen is alweer op, dus ben alweer nieuwe aan het spinnen. Naast breien is dat zo'n beetje het enige wat ik doe, rustgevend, zo erg zelfs dat ik er bijna bij in slaap val.
Nou, voorlopig niet veel nieuws of spannends dus, hopen op inspirerendere tijden...

4 opmerkingen:

Herma zei

Arme jij!!!!!!!!!!!
Heel veel sterkte en morgen krijg ik de vacht en laat ik je even de kleur weten.

MoniqueB. zei

Wat heerlijk moet het zijn, als je garen op is, gewoon BIJ Spinnen!
Echt geweldig, dat wit. Heb net wit gekocht (alpaca/zijde/cashmere)met dezelfde kleur als jij daar te drogen hebt.

Effe een paar daagjes vrij nemen en dan weer fris verder.

Lida zei

Fijn een dagje weg en dan zulke mooie dingen kopen. Prachtig gesponnen garen en nu aan de slag. Heerlijk tijd voor jezelf

Herma zei

Vacht is zwarter dan verwacht. Als er weer eens wat op mijn pad komt, zal ik aan je denken.