dinsdag 28 december 2010

Sneeuwvlokken

Ik heb al eerder geschreven over sneeuwvlokken. Het is een mooi verschijnsel, en op een conferentie van natuurkundedocenten had de voorzitter er ook wat over te vertellen, dus het past ook nog eens goed bij mijn werk. Zodoende heb ik twee boeken over sneeuwvlokken gekocht, eentje met 60 haakpatronen:

En eentje met meer dan 2000 foto's van sneeuwvlokken. Dat is echt geweldig, om uren met een kop thee simpelweg mooie foto's bekijken.

De schrijfster van het haakboek heeft haar inspiratie uit het boek van Bentley. Dus wat doet dit ijverige meisje? Juist, alle sneeuwvlokken in het grote boek met 2000 kristallen zoeken :-)...


Het haakboek viel me heel erg tegen. Dit omdat de foto's zo slecht genomen zijn. De sneeuwvlokken zijn niet eens fatsoenlijk geblockt. Zie hier sneeuwvlok 28 in het boek. Bekijk de niet rechte lijnen, de puntjes die niet overal gelijk zijn:

Mijn sneeuwvlok is met iets dunner garen gehaakt en haaknaald 1.0mm, opgesteven met powertex, en de blockmal van een paar posts geleden. Helaas roesten mijn spelden, maar de hoeken van 60 graden en rechtere lijnen maken dit naar mijn idee tot een mooiere sneeuwvlok:
En zie hier de originele foto uit het boek van Bentley:
Mooi he. Deze hangt nu bij mijn ouders in de kerstboom. Tijd voor weer een nieuwe.

1 opmerking:

Annita zei

Wat een werk, al die sneeuwvlokken, je had buiten wel veel inspiratie de laatste tijd natuurlijk. Ze staan vast erg mooi tegen het raam.