maandag 15 april 2019

Ronde nummer 2 - Verkeerde Vibes

 Soms heb je dat bij een project... eigenlijk verkeerde vibes. Ik heb ondertussen al best wel goed op mijn gevoelskompas kunnen varen, maar soms gaat dat nog even mis. De vorige sokken heb ik in twee dagen afgebreid, maar deze... Ze wilden niet. Of ik wilde niet. Of misschien was het de combinatie van ons samen dat niet werkte.
Het begon ermee dat ik foto's van mijn mede deelnemers zag waar ik de kleurencombinatie mooier vond dan de mijne. Alle kleurtjes die ik had willen gebruiken waren net te weinig voor het paar sokken.
Het was lekker weer, en waar ik vorige ronde de rust had om in mijn hangmat te breien wilde ik nu buiten bewegen. Tsja, en als je daarna dan een middagje op de bank hangt met spannende TV en een biertje, dan maak je foutjes.
Ik mocht op weg naar huis alle rijen uithalen waar ik mee begonnen was. Daarna was ik zo moe van werk dat ik het patroon verkeerd in mijn hoofd geladen heb. Het is asymmetrisch, maar op deze foto zie je dat ik er heel vrolijk een symmetrisch patroon van heb gemaakt (en ja, dit is dezelfde disney film :-), zo vaak gezien dat het niet erg is als ik delen er niet van zie, haha):
 Dus zaterdagochtend besloten, dit wordt hem niet. Ik word er niet blij van, ik kan er niet mee door naar de volgende ronde...
 
En dus, uithalen met die handel! Bij iedere centimeter minder fleurde mijn humeur op, dus dat was een goede beslissing. Engelsen noemen dit Froggen (kikkeren), omdat je steeds stukje uithaalt (ripp-it, ripp-it).
Nou, ik kikker er van op, op naar het volgende project!

1 opmerking:

Code Lief zei

Oh, wat jammer, ik had je graag willen volgen tot de finale ! En de eerste sokken zijn erg mooi geworden ;). Maar fijn dat je iemand anders de kans geeft.
Ik heb wel eens iets gelezen over de herders, die mooie breischedes maakten om tijdens het schapen-hoeden sokken te kunnen breien. Zou in theorie dan ook moeten kunnen tijdens het wandelen. Alleen denk ik dat je dan ook beter een heel symmetrisch patroon moet breien, omdat het anders ook gemakkelijk fout gaat :),