zondag 27 december 2020

Thrummed mittens

Toen ik mijn spinnewiel net had heb ik een garen gesponnen (zie dit logje) dat ik nog niet had verwerkt. Ik  had als één van de plannen op mijn vakantielijst thrummed mittens staan en dat garen van drie jaar geleden bleek er perfect voor; zie hier mijn ultra warme nieuwe wanten:

Ik word heel gelukkig van de kleuren, en dat ze voor een zelfgesponnen garen best goed kleurtechnisch hetzelfde zijn. Het "thrummen" van iets betekent dat je steeds een plukje lontwol meebreit, en de uiteindjes daarvan zitten dus aan de binnenkant van de want:

Zo ziet het er net uit als een schaapje. Na een paar keer dragen vervilten de thrums en zijn de wanten echt lekker winddicht, en dus heel warm. Dit lijken me ideale fietswanten. 
Het is een gratis patroon op ravelry, de enige aanpassing die ik heb gedaan is er een spie ingebreid voor de duimen.

En het mooiste is dat ik maximaal gebruik heb gemaakt van het garen; dit had ik over:

Dus nu heb ik een extra LEDje branden op mijn vakantielijstje:
Heerlijk, vakantie...

2 opmerkingen:

Code Lief zei

Beste Mariëlla, een fijne vakantie toegewenst. En wat een leuk idee, deze Thrummed Mittens. Dochterlief Ellen gaat volgende week naar Finland, een minor volgen voor haar electrotechniek opleiding (en hopelijk ná de quarantaine daar wat kunnen bekijken en rondreizen, de lessen zijn veelal online, ook daar). Ze kan wel warme handschoenen gebruiken, ik ga er ook eens naar kijken. Groet, Marleen

Mariella zei

Hoi Marleen,
Wat een heerlijke plek om een minor te mogen doen! Ik hoop mee dat het reizen na die tijd weer mogelijk is!
Groetjes, Mariëlla