zondag 19 september 2021

Schoolthee

Breien kan nog steeds niet met mijn herstellinde wijsvinger, maar houtsnijden kan al wel. Ik heb twee weken geleden een theelepelmaatschepje gesneden uit berkenhout.

En vandaag vond ik het de tijd om hem te versieren. Ik heb twee weken geleden een workshop chip carven gehad en had er op een oefenplankje mee geoefend, en nieuwe mesjes gekocht om het te proberen. Eerst heb ik mijn initialen op de achterkant van de lepel gezet, en het jaartal:

En daarna heb ik de voorkant met driehoekjes versierd:

Het is in mijn ogen nog niet perfect, maar mijn eerste versierwerk vind ik wel ├ęcht heel mooi geworden. Ik ben er hartstikke trots op. 
Op school drink ik altijd losse kruidenthee omdat het beter voor mijn keel is wanneer ik een hele dag praat. Die heb ik altijd in een glazen pot met kurken deksel zitten, dus ik heb een leren bandje eromheen gemaakt waar de lepel in kan staan.
Nu kan ik het komende schooljaar weer thee drinken en elke keer blij worden van mijn theelepel!

2 opmerkingen:

Marian zei

Je ag er zelf niet helemaal tevreden over zijn, maar ik vind het geweldig. Zo leuk ziet het er uit en altijd handig zo'n maatschepje. Je kijkt er met plezier naar.

Code Lief zei

Beterschap voor jouw vinger. En ik vind de lepel ook goed gelukt. Zou het nog iets voor je zijn om een breischede te snijden? Ik krijg wat last van mijn gewrichten, en merk dat afwisseling in mijn breitechniek zorgt voor (minder over-) belasting. Als je het iets vindt, hier zijn voorbeelden te vinden ;) : https://www.collectiegelderland.nl/zoeken?term=breischede&page=1&filter=search_s_has_media-Ja