vrijdag 23 januari 2009

In creatieve modus

Naast het aanvullen van mijn garderobe ben ik bezig geweest met het ontwerpen van de top van een muts, daarover later. Dat ontwerp beviel me zo goed dat ik het nu in het klein aan het maken ben van zelfgesponnen wol:
De witte is driedraads getwijnd; twee draden witte schapewol en één draad alpaca, de bruine is de tweedraads getwijnde wol van mijn bolletjestrui. Ik brei het op naalden twee wat een te dunne naald is, maar als het meezit worden dit wanten die dan heerlijk winddicht zijn. Het resultaat zien jullie later; ik heb weer een treinreis voor de boeg dus dan ben ik een heel eind verder ;-)...

4 opmerkingen:

Tijm zei

Erg boeiend en spannend. Hou ons op de hoogte!

Anoniem zei

spannend, ze worden vast erg lekker warm.

MoniqueB. zei

De NS mag wel een speciale breicoupé gaan maken.
Ik heb de foto maar eens vergroot om het beter te bekijken: wat mooi. De kleuren passen hartstikke mooi bijelkaar, en volgens mij is het knap ingewikkeld.
Ik brei ook met pen 2 (addi-lace) en het blijft opletten met zulke dunne naaldjes (terughalen is lastig, weinig steek ruimte).

Anoniem zei

en toen viel er vanmorgen hier een pakje in de brievenbus...
ik wist er natuurlijk van, je had t aangekondigd en ik had mn adres opgegeven - maar toch, maar toch...

zomaar een onverwacht cadeautje, van iemand die ik dan weliswaar al een aantal maanden via haar blog volg, maar verder eigenlijk niet 'ken'

zo lief