woensdag 8 april 2009

Een bloementasje vol verhalen

Er zijn soms van die inspiraties op plekken die je helemaal niet zo verwacht. Toen ik gisteren op Ravelry eens aan het kijken was wat mijn vrienden allemaal aan het doen waren (daar kun je kijken wat je 'vrienden' de laatste tijd voor mooie patronen gezien hebben, gemaakt hebben enzovoort), kwam ik een patroon tegen om een tasje te naaien. Net die ochtend had ik mijn reststoffentas uit de kast gehaald, zonder reden. Het moest blijkbaar zo zijn. Heerlijk door de resten heengestruind om 10 bij elkaar passende stofjes te vinden. 's Avonds lekker geknutseld en zie daar, een tasje om mijn kleine breiprojectjes in mee te nemen (vriendlief merkte terecht op dat ik er al 3 had, maar soms kun je die kleine leuke dingen niet weerstaan). Een tasje met bloemenprints, ieder met een verhaal:
Het stofje links met de kleine bloemetjes is van een coupon die ik in mijn eindexamenklas gekocht heb (zo'n 7 jaar geleden), en daarvan heb ik toen een mooie blouse gemaakt. Het model van de blouse staat me niet meer dus de blouse is inmiddels al weg. Een stukje is nog over voor een mouwloze blouse ofzo.
Het stofje rechts is een stof die ik vorig jaar omstreeks deze tijd samen met mijn moeder op het stoffenspektakel hier in Enschede heb gekocht. Ik heb er een waanzinnig mooie lange jurk van gemaakt die ik graag aanheb. Grote rode en roze tropische bloemen op mooie groene bladeren.
Het roze stofje voor het hengsel en de onderkant is een stofje waarvan mijn moeder een topje heeft gemaakt die ze niet leuk vond en die ik nu heb. Mooie taft maakt het topje tot een chique kledingstuk.
Van het stofje links heb ik de voering gemaakt voor in de geborduurde tas van vorig jaar (zie dit logje). Een lollig stofje voor een mooie voering.
Van het stofje rechts heb ik vorige week een geweldig mooie blouse gemaakt met pofmouwtjes. Deze stof heb ik ook vorig jaar april samen met mijn moeder gekocht.
Zo, dat was kant 1. Hij is dubbelzijdig; dit is de andere kant:
Van de stof links, die ik vorig jaar februari gekocht heb, heb ik een simpele rok gemaakt (ook vorige week, ik ben tamelijk productief nu). De stof is erg mooi, taft met gevlokte rozen erop die de kleuren feller maken. En het mooie is dat bijna alle kleuren erin zitten (dit is maar een klein deel van de stof), zodat het makkelijk combineert.
De stof rechts hebben jullie kort geleden nog gezien; daar heb ik mijn zomerjurkje van gemaakt.
De blauwe stof voor het hengsel is nog van mijn strapless jurkje dat ik vorig jaar op de bruiloft van vrienden aanhad (zie dit logje). Gave jurk was dat, jammer dattie zo mooi is dat ik em bijna nooit draag.
Het stofje links ligt nog steeds als stofje te wachten tot er een blouse uit verschijnt, ik heb er zelfs al knopen voor. Het is een stofje dat ik, denk ik, 4 jaar geleden met vriendlief zijn Mem heb gekocht op de lappendag in Bolsward.
Het stofje rechts heeft geresulteerd in 1 van mijn lievelingsblouses. Een zomers, net, vrolijk ding dat prachtig staat op een naturelkleurige linnen rok. Ik heb hem gekocht in Bolsward in het stoffenwinkeltje van een vriendin die er helaas mee gestopt is. De blouse heb ik twee jaar geleden gemaakt ergens rond deze tijd, en ik heb hem vooral in Canada veel aangehad.
Leuk, om een project te maken dat een heleboel projecten samenvat. Als jullie het leuk vinden om de kledingstukken te zien van de stofjes, post dan even een berichtje, dan neem ik daar deze week even de tijd voor.

1 opmerking:

tanyarn zei

wow, wat een leuke tas en leuke stofjes; ik wilde dat ik kon naaien!

Ik ben ook wel benieuwd naar je bijbehorende kledingstukken!