maandag 31 augustus 2009

Persoonlijk cadeautje

Een vriendin ging afstuderen afgelopen vrijdag, en vriendlief en ik hebben lang lopen brainstormen wat nou een leuk cadeautje zou zijn. Ze wilde nu ze klaar was veel gaan geocachen, en we hebben bedacht waar we veel plezier van hebben. En zo kwamen we uit bij ons EHBO-etui. Met pleisters, verband enzo, en uiteraard de tekentang.
Om het geheel wat persoonlijk te maken heb ik besloten het etui zelf te maken en te vullen met de inhoud van een gekocht ehbo-tasje. En omdat ik op haar blog had gelezen over vrij machine borduren, dacht ik dat mooi te kunnen combineren. Dus een ontwerp gemaakt op de computer:
Overgetrokken op verstevigend scheur-papier met podlood:
Op de verkeerde kant van de stof gelegd en alles omborduren (zonder voet op de naaimachine, onder- en boventransport uitgeschakeld en een losse spanning). Bij elke aan- en afhechting moet je de draden naar de verkeerde kant van het werk halen, omdat ze anders worden vastgestikt. Misschien was dat nog wel het vervelendste :-)...
Maar al met al, voor een eerste keer, is het leuk gelukt. De moeilijkste letter is met stip de e. Maar het logo is geweldig gelukt, al zeg ik zelf.
En de naam heb ik als laatste gedaan, dus die is mooi geworden.
En dan heb je een net etui, gemaakt van onverwoestbare waterafstotende stof, die hopelijk nog jaren mee mag gaan.

3 opmerkingen:

Siem zei

Wauw!!

lheurebleue zei

fantastisch zeg! heel leuk cadeau, wat heb je dat mooi gemaakt! nu kan ik natuurlijk niet achterblijven met 'vrij machine borduren' - zeker niet na jouw goede tips!

MoniqueB. zei

WOW, wat ontzettend mooi en persoonlijk. Een hele klus maar echt met liefde gemaakt.
Ze mag wel erg blij zijn, anders...