zaterdag 19 december 2009

Bjusterbaarlik folle snie

(Ongelofelijk veel sneeuw)

Okee, ik zal eerlijk zijn. De afgelopen dagen heb ik geen blog gelezen. Bang om jaloerse gevoelens te krijgen van al die mensen die mooie winterplaatjes zouden posten. In Enschede lag namelijk slechts 2 cm, en oh wat baalde ik daarvan. Donderdag de camera meegenomen naar de universiteit om mooie foto's te maken, maar geen enkele gemaakt; er lag echt te weinig sneeuw. Maar gisteren naar Friesland gereisd in onze stoere rode auto, en hoe verder we richting het noorden reden, hoe dikker het pak sneeuw werd. Aangekomen op plaats van bestemming lag er 20cm heerlijk zachte sneeuw. De vinken doen hun best om nog zaadjes te vinden:
En zitten parmantig in de ploma:
Die zelf ook onder de sneeuw verdwijnt:
En vandaag zijn we met de slee naar de zeedijk te gaan om daar naar beneden te sleeën; je bent zo oud als je je voelt, hè!
Verschrikkelijk spannend, helemaal ingepakt, maar wat een lol!
En als aflsuiting; de slee aan de trekhaak van de auto en erachter sleeën, wat een lol. Zelfs schoonmoeders durfde het aan, en heeft genoten van dit spannende ritje:
De vinken waren niet de enigen die het koud hadden; deze zwaan ging op in het landschap, mooi he :-)...
En op de terugweg een prachtige zonsondergang (let op de sleesporen op de weg...):En als ik straks alle kerstkaarten geschreven heb, ga ik weer blogs lezen. Nu maar hopen dat de mensen die niet gezegend zijn met zoveel mooie witte sneeuw; ik hoop dat jullie niet te jaloers zijn op deze mooie plaatjes ;-)...

3 opmerkingen:

Herma zei

Meis, wat een schitterende foto's ût us Fryslân!!
Wat is het mooi hé en wat fijn dat jij als rasechte geworden Frysk er ook van mee kan genieten!

lheurebleue zei

als dat geen heerlijke winterplaatjes zijn! om nog lang na te genieten!

MoniqueB. zei

Fijn om te zien dat je zo genoten hebt (met z'n allen) van de sneeuw!
Ik heb het te druk om er van te genieten. eerlijk gezegd zit het me tegen te werken; er is geen doorkomen aan met de fiets en post...

Oh ja, ik bewonder het feit dat je (mede) voor sneeuw helemaal naar Fryslân bent gekomen! Super.