donderdag 1 april 2010

De pannenwarmhouder

Uit de vervilte lap wol heb ik uiteindelijk toch mijn warmhouder voor de pan gekregen. Anders dan het originele ontwerp omdat het geheel toch wat kleiner uit was gevallen. Waarom ik nou zo graag een pannenwarmhouder wil hebben? De zomertijd is weer ingegaan, en dan is het 's avonds langer licht. Dan zet ik, als het lekker weer is, het eten klaar, als toetje lekker pudding ofzo, en zet ik een pot koffie die in de thermoskan gaat. Vriendlief komt thuis en dan gaan we samen in het bos ons eten opeten en genieten van een wandeling en daarna een kop koffie. En om het eten warm te houden moest er dus nog iets verzonnen worden:
Ik heb de lappen in twee├źn verdeeld, en een onder- en bovenkant gemaakt. Het geheel kan vastgezet worden met elastiek:
Doordat ik niet de 'ballen' had om in de stof te knippen (behalve dan doormidden) heeft het geheel nu vierkante 'oortjes':
De bovenkant kan er makkelijk af door de drukknoopjes los te halen:
En de onderkant zit om het handvat vast, ook met elastiek. Anders viel die de hele tijd van de pan af:
En als de pan eruit is is het plat genoeg om makkelijk op te bergen:
Nou vraagt de echte onderzoeker zich natuurlijk af hoeveel beter het is dan gewoon een pan mee te nemen. De echte onderzoeker zoekt dat natuurlijk uit :-). In een uur koelt een liter kokend water zonder warmhouder 41 graden af, en met slechts 28 (ja, ik heb echt twee keer het water laten koken, de thermometer erin gehangen, en de kookwekker op een uur gezet, hihi). Genoeg verbetering om een tevreden gevoel te hebben!

1 opmerking:

Irene Jongbloed zei

super idee en nu maar weer wachten op die mooie zomeravonden zonder storm en regen.En dan lekker met je pannetje het bos in.
Goed idee.
Groetjes Irene