dinsdag 6 april 2010

Het paarse project: vroegtijdig be-eindigd

Omdat het garen te dun werd en steeds brak, ben ik na 4,5 (van de 6) patroonstrepen gestopt. Afgehecht en opgespannen om te kijken of het werd zoals ik had gehoopt. En dat doet het:
In de zon is het extra mooi. Hij is te klein om als shawl om te doen, ik moet er dus nog wat op verzinnen. Misschien dat er een tasje van te maken is, of als decoratie aan de muur.
Ik moet er nog over denken, maar ben wel erg tevreden:
Nou ja, dus ben ik begonnen aan een herkansing; weer 430 meter gesponnen:
Dit was hele vette wol met een hele lange stapellengte:
Die heb ik een dag gewoon in regenwater gelegd:
En zie het kleurverschil; het vet (want dat was het meeste; de vieze plukken heb ik er vantevoren al uitgehaald) zakte naar onder:
En dan weer verven. Veel bloederiger dit keer, maar minder ruimte-rovend (dit keer wel gewoon in de magnetron):
En ook veel minder goed gelukt. Een kleurverloop is er nauwelijks:
Ik laat dit nog een paar dagen liggen. Ik bedenk of ik het nog een keer over wil verven voor een kleurverloop of met mooi rood (want dat is het wel) wil breien.

De reden dat het verven minder is gelukt is dat ik vorige keer meer heb gesmokkeld door in de bak voor het kleinste deel toch meer verf te doen dan in de bak voor het grootste deel. Dit keer heb ik in elk deel evenveel verf gedaan.

3 opmerkingen:

lheurebleue zei

of aan de hemel spannen als zacht wolkje ...

Herma zei

Wat ben je toch een doorzetter!!

Aart zei

Ik ben een quilter en verf tegenwoordig mijn stoffen zelf met Procion MX, daarvoor heb ik laatst een rijststomer gekocht. Kijk even op mijn blog, in het linkerrijtje staat het blog Verfvirus, misschien dat je daar leuke idee├źn vandaan kan halen. Sorry, dat gaat meer vrije tijd kosten.
http://quiltvirus.blogspot.com