dinsdag 24 augustus 2010

Interieur

In ons vorige huisje woonden we anti-kraak. Om die reden (je kan er binnen twee weken uitgezet worden) hadden we veel meubels die we niet zo mooi vonden, en daarom meteen weg konden. En daar hadden we dan een mooie nieuwe grote woonkamer, met enkel een bank en een koffietafel, en een TV op kratjes omdat het TV-meubel ook weggegaan is.

Op naar de kringloop dus. We kopen graag tweedehands omdat dan de keuze wat beperkt is. Het idee dat we uit 100 banken de mooiste moeten zoeken benauwt ons wat. En dus, 4 lekker zittende (dat was het enige criterium) stoelen, van dat vieze gele nep-leer dat zo lekker plakt aan je blote armen en benen:
Half september is het stoffenspektakel in Leeuwarden. Hier hoop ik mooie stof te kopen om de vier stoelen opnieuw te bekleden. Om te zien of het bekleden wel wilde, en hoeveel stof ik nodig heb heb ik een coupon stof bij de Kwantum gekocht (een goeie tip van een vriendin!). En zie daar, een middag klussen:
Hij is nog niet perfect, maar het lukt goed. Ik moet nog wat aanpassingen doen aan het patroon en dan hebben we over een maand vier gelijke mooie stoelen (jammer dat dit stofje er dan weer af moet).

7 opmerkingen:

Marijke zei

Jee, wat een verschil. Zo'n stoel ziet er meteen prachtig uit, ook al is het maar een proefstofje van de Kwantum.

lheurebleue zei

en nu blijk je ook nog een interieurfee te zijn!

Geri Meftah Art zei

Dat je dat kan, wat knap. Het is een schitterende stoel geworden.

Angelique den Brok zei

Ziet er goed uit! Inderdaad mooi systeem, alles dat nu nog enigszins trekt of plooit, kun je dan aanpassen met de echt mooie stof

Roelfina Visser zei

Ziet er goed uit Mariella!!

Anoniem zei

Wauw dat je dat kan! Ziet er prachtig uit, wat een verschil hè, met die gele!
Ben je al een echte Bolswardse geworden?
Ik zal je missen! Vooral als ik straks (volgende week?) eindelijk mijn frostflowersandleaves sjaal af heb, en hem trots kom tonen op de breiclub...
lieve groet,
Flora

Berti zei

hai, ik zou graag weten hoe je dat hebt gedaan met die stoel zodat ik het ook kan leren........ :)
zou je heel misschien dat met me willen delen?