dinsdag 17 oktober 2017

Weven

Na de fijne ervaringen op de Landelijke SpinDag had ik besloten een weefgetouw te willen kopen. Na lang wikken, wegen, vergelijken en adviezen vragen wilde ik graag de Ashford Knitters Loom van 50 cm breedte. Die maandag daarop wees een vriendin van mij op een marktplaats advertentie die exact bevatte wat ik wilde; het weefgetouw met standaard, tas, schuitjes en boeken. Alles erop en eraan om gelijk te starten. Dus donderdagavond ben ik in een autootje gestapt om dit op te halen. Helaas moest ik nog een weekje wachten omdat ik op schoolreis ging, maar afgelopen zondag was het zover: op een stralende dag alles uitgepakt:
En begonnen met opbomen.
Het is Bart en Francis Pure Merino garen, sokkenwol dikte en is bestemd als babydekentje. En het gaat snel! Twee strengen heb je in een dagje opgeweven, met fantastisch resultaat.
Ik heb er een houndstooth/pinwheel patroontje ingeweven wat met simpele linnenbinding als te bereiken is:
Daarna heb ik de lap doormidden geknipt en aan elkaar gezet zodat het een dekentje van een meter breed is en 70 cm lang. Om het af te werken heb ik er nog een gehaakt randje aangezet:
Het is nog zeker niet perfect, zoals je hier al wel een beetje ziet, maar ik vind het geweldig. Ik heb er meteen nog een opgezet, en hierna ga ik eens kijken wat het doet met zelfgesponnen garen!

1 opmerking:

Ineke zei

Gaaf !! je hebt er echt talent voor.