woensdag 19 mei 2021

Draadjes Madness

Ik hou van de sokken madness omdat je dingen doet waarvan je normaal gesproken zegt dat je dat nóóit zou doen. Het nieuwe patroon kwam vrijdagavond uit, en je moest van tevoren 32 "vlindertjes" garen maken:

Je ziet het al, ik was in regenboog/eenhoorn stemming. Samen met ultra-wit garen als hoofdkleur ben ik begonnen aan de sokken. Al die 32 vlindertjes hingen onderaan je werk. Ik had ze op een rondbreinaald geregen die ik met elastiekjes vast had gezet. Hierdoor raakten ze niet in de knoop (nee, echt niet!) en kon je steeds een beetje garen uittrekken om te breien.
Vooral de ochtenden waren fijn: in alle rust breien met radio aan en thee en koffie erbij voordat iedereen op was:
Ik heb ook in de auto terug kunnen breien:
Het patroon was namelijk niet moeilijk en goed uit je hoofd te breien. Toch was ik maandag te gaar om ze op mijn vrije dag af te breien. Dus de tenen kwamen dinsdagochtend in de trein, en toen waren ze klaar om in te sturen.
Ik vind het fantastische sokken. De techniek vind ik leuk, de kleurkeuze geweldig en ze passen ook nog eens goed. Vanochtend heb ik alle draadjes ingeweven (in totaal 68 - echt madness!) en dus hier nog een krukjesfoto:
Het bonuspatroon heeft 990 kraaltjes... maar ik ga ze zonder kraaltjes breien. Eerst nog even genieten van deze sokken.

1 opmerking:

Marian zei

Je hebt wel eer van je werk, wat zijn ze leuk.