zaterdag 5 mei 2007

Uitgewaaid!

Hmmm, ik ben lekker een midweekje op vakantie geweest bij mijn ouders in Renesse. Even lekker weg van de studie en drukte en lekker uitwaaien en schelpen zoeken op het strand. Dat vind ik zo ontzettend leuk en heerlijk om te doen, de campingbaas noemde het "de trofee├źn van de zee"; een prachtige omschrijving. De blouse en broek die ik vorig weekend nog in mekaar heb gezet heb ik aangehad en ben er heel erg tevreden over, ze zijn echt mooi. De broek is gemaakt van wat nog over was van mijn galajurk en glanst dus heel mooi. De blouse is een ontzettend lief stofje met allemaal kleine roze bloemetjes en bruine takjes en groene blaadjes. Het staat me heel romantisch. Foto's komen allemaal later want die moet ik nog van de camera afhalen en uitzoeken enzo. Ik had alleen geen bikini mee; wie denkt er nou aan om de eerste week van mei in een bikini op het strand te gaan zonnen? Ik niet dus; mooi excuus om een nieuwe te kopen :-P... een mooie met bruine en blauwe bloemen heb ik maar meteen dinsdags gekocht.

En ik heb zo lekker gebreid op vakantie! Ik had mijn magische bol meegesleept (ja, gesleept, dat ding was zwaar!!! nu weet ik waarom ;-) )... Ik wilde er het rowan vestje van gaan breien. Ik heb in de week het achterpand en het rechtervoorpand gemaakt en op de 5 uur durende terugreis het andere voorpand. Morgen de mouwen en dan is die volgend weekend met moederdag wel klaar. Het ging erg hard, en het garen is lekker mooi katoen om mee te breien, er zit alleen heel veel garen op. Ik heb 12 bollen gekregen en in het achterpand en beide voorpanden gingen maar 4 bollen, en ik verwacht met 7 bollen wel uit te kunnen. Dus ik ga er nog een topje bij maken, dan heb ik een twinsetje! Ik heb er helemaal zin in!!! In de bol heb ik een gave koelkastmagneet gevonden, pareltjes en nylongaren. De pareltjes ga ik dan op de hals van het topje naaien heb ik al bedacht, ik zie het helemaal voor me. Mijn kleine zusje van 10 vond het geweldig; de hele avond met die bol op haar schoot en voor me afrollen en spieken wat er onder het draad zat. Uiteindelijk zijn er het erover eens geworden dat het hele zware pakket in de katoen 4 espressokopjes met schoteltjes zijn in pastelkleurtjes! Echt heel erg leuk, bedankt magische geefster! Het breiboek dat er in de doos zat had ik meegenomen en broertje van 12 wilde meteen de boordsteek uit gaan proberen. Kleine zus is bezig met haar sjaal van hiphop in 5 kleuren; om de 5 cm een andere kleur, ze vindt het erg leuk. Maar die magische bol... die trok haar wel erg hoor. We hebben nu afgesproken om voor elkaar een magische bol te maken met een 5 euro aan kadootjes erin. Ze is al hard aan het bedenken wat er allemaal in moet (en ik ook); stekenmarkeerders, knikkers, voetbalplaatjes (ze zit op voetbal) en meer van die leuke kleine frutseltjes. en de stekenmarkeerders heb ik ook al in mijn hoofd; een aantal schelpen met gaatjes erin worden de basis :-)...

Nu is het toch zo langzamerhand tijd geworden om het eten voor mij en vriendlief te gaan verzorgen dus zo maar eens naar zijn huis en lekkere risotto klaar gaan maken met doperwtjes, zongedroogde tomaten, kipblokjes en prei en ui (ofzo). Morgen weer eens even op mijn gemak alle bloggen weer eens doorlezen en de foto's uitzoeken, vanavond lekker een filmpje kijken.

1 opmerking:

Unknown zei

Joepie, volgens mij heb ik je gevonden! Wat kun jij ontzettend goed naaien zeg! Van wie heb je dat geleerd?!
En nogmaals: heel erg bedankt voor al je kado's, ben er erg blij mee!