zaterdag 10 november 2007

I frogged it...

In het engels klinkt het veel leuker om te zeggen dat je je hele werk hebt uitgehaald; de argyle sjaal heb ik uitgehaald en ben opnieuw begonnen. Gisteren in de trein heb ik lekker aan gebreid maar toen ik in de bus zat heb ik besloten hem uit te halen. Het begin vond ik niet mooi; ik breide toen met in elke hand een draad met als gevolg dat de steken die met mijn rechterhand gemaakt zijn (de grijze) veel strakker waren en het dus naar binnen getrokken werd. Je kunt het wel zien als je op de tweede foto klikt; de onderste grijze kruis in de blauwe ruit is niet te zien. Met moeders overlegd (die heeft altijd raad :-) ), en die zei dat ik het echt maar beter uit kan halen. Zeker omdat het voor iemand anders is en ik hem zal blijven zien. Dus gisteravond alles uitgehaald, vanochtend opnieuw begonnen. Heel erg blij ben ik want het ziet er nu echt super uit! Ik brei nu met beide draden in de linkerhand, de grijze om de wijsvinger en de blauwe om de middelvinger, op deze manier draaien de draden namelijk niet om elkaar. Tot nu toe (afkloppen!) zitten er ook nog geen fouten in het werk, en ik heb alweer 2 patroontjes. Het verveelt me nog niet wat erg fijn is.

Ik ga mijn vriendinnen van de studie leren breien aanstaande woedsdag. De organisator van SnB Enschede heeft een workshop van Marjan Hammink (dezelfde als op de SnBdag) geregeld, super! Maar dat viel tegelijk met het 'dispuut'avondje dat ik zou organiseren deze keer; dus: combineren! Iedereen gaat gezellig mee, ik leer hen breien en kan (hopelijk) opvangen wat Marjan allemaal te vertellen heeft. Voor de vriendinnen heb ik bij de Zeeman voor 3,20 euri pp een set breinaalden 8mm en een leuke bol wol gehaald. 7 verschillende; voor iedereen een eigen kleur bol. Overal een mooi lintje omheen en dat heb ik een leuk pakket. Van dezelfde wol ben ik nog een Urchin aan het breien (hij wordt leuk, ben nu op de helft) om als voorbeeld te laten zien wat je kan maken door alleen recht te breien. Ik heb goede hoop dat dat de dames wel moet lukken; ze zijn tenslotte allemaal technisch! En anders een recht-toe-recht-aan sjaal wat ook leuk is want de wol verandert van kleur.

De spie van de samenbreisokken heb ik gisteren in de trein afgekregen dus nog even doorbreien naar de teen, dat wordt morgen in de trein terug! Nu nog even lekker relaxed en gezellig weekend vieren in Brabant.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jammer dat je het moest uithalen; ik doe dat ook wel eens, en als je dan weer op gang bent en het wordt beter, dan voel het toch goed. Ik vind die double knitting er wel super uitzien!!

Inge zei

Hai MAriella,

Moest even googlen voor ik er achter was wat een Urchin is. Leuk! En eh, gezellig dat je je vriendinnen meeneemt. Wie weet worden er nog wat lid.
Tot woensdag.
Inge

Inge zei

En eh...., als een mens alle foutjes over kon doen als het uithalen van een breiwerk en gewoon weer overnieuw zou kunnen beginnen....