vrijdag 16 november 2007

Nog steeds druk...

met de Stage. Ondertussen wel aardig wat gebreid, maar alleen in het weekend en op de SnB avonden; de spiegelsokken zijn al bij de teen, de urchin is af en ik heb nog een paar rijen gebreid aan de sjaal. Handschoenen voor vriendlief waren precies op tijd af; het begon te vriezen. Hij is er blij mee, alleen moettie wennen dat hij niet alle vingers strak naast mekaar kan houden.

De SnB Enschede workshop met vriendinnen was heel erg leuk. Het kwam er (natuurlijk) op neer dat ik helemaal niets van de workshop heb meegekregen van Marjan Hammink, ik was de vriendinnen aan het leren breien. Na protesten van ze, 'je overschat ons, dat kunnen we nooit, hadden we niet beter een sjaal kunnen breien?', zijn ze begonnen met de long tail cast on, dat ging redelijk. Maar ze hadden nooit verwacht dat ze 1 partje af zouden hebben en konden breien. Het resultaat na 1 avond:
3 hadden 3 partjes gebreid
2 hadden 2 partjes gebreid
1 had 1 partje gebreid
en de laatste heeft alles weer uitgehaald omdat ze het schema niet snapte. Dus heb ik donderdagochtend even een nieuw schema gemaakt voor haar, dat moet nu wel lukken.Ik kreeg ook donderdag een mailtje van een van de meiden, dat ze het toch wel erg leuk had gevonden en dat ik haar aan het breien van simpele dingen had gezet. Toen ze thuis kwam heeft ze nog 2 partjes gebreid. Een beter resultaat is er volgens mij niet :-)...

De Secret Stole ligt eventjes stil, hoop morgen bij te kunnen werken, met de stage en bijna alle avonden bezet komt er helaas helemaal niets van. Als de sokken af zijn begin ik met wanten voor vriendinnen, en ik ga zaterdag met een andere vriendin naar de stad om wol voor haar beenwarmers uit te zoeken. Die zijn makkelijk; 1-1rib in het rond, dus ik verwacht dat die binnen afzienbare tijd af zullen zijn.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb er bewondering voor hoe je al die mensen aan het breien hebt gekregen!!

Anoniem zei

Hey breimonstertje,

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het in eerste instantie hilarisch vond dat we gingen breien. Het klinkt nou eenmaal gewoon onwijs oudbollig en suf ik kon me er echt weinig bij voorstellen. Maar ik heb mijn mening ff goed moeten bijspijkeren hoor! Ik vond het eigenlijk best wel erg leuk en ik ben donderdag avond meteen weer vol enthausiasme verder gegaan met breien. Maar film kijken en breien gaan gewoon nog niet goed samen als je net bezig bent met je eerste breiwerkje ooit. Dus ik was op een begeven moment helemaal de draad kwijt ;). Ik kon echt niet meer vinden waar ik was gebleven in het schema, en of ik wel goed bezig was. Dus toen ik van het weekend weer bij mijn ouders was heb ik mn moeder (die toevallig op dat moment ook aan het breien was :)) ff om hulp gevraagd.
En het heeft ff geduurd, want mijn moeder is ondanks dat breien een grote hobby van haar is, ook al niet echt bekend met breischema's en de breitermen. Maar na wat geknutsel zijn we er uitgekomen hoor! Ik heb gisteren zojuist mijn laatste partje gebreid! En mijn moeder is alweer bezig met haar derde Urchin muts! Dus je workshop is geslaagd hoor!

Ik weet nu alleen niet hoe je het 8e partje aan het 1e partje moet maken. Mijn moeder doet het gewoon door deze twee met een stukje wol aan elkaar te naaien/rijgen, maar volgens mij gebruikte jij een andere methode waarbij je ze echt aan elkaar breidt toch? Zou je mij dat nog (via de mail ofzo) kunnen uitleggen of moet ik echt nog gewoon nog effe geduld hebben tot de volgende stealle meeting?
Enneh weet je nog een ander leuk schematje voor bijv. een sjaal ofzo (voor bij de muts :)) die niet zo saai is om te breien maar ook niet te moeilijk voor iemand die nu nog alleen een muts gebreid heeft? Want volgens mij begin ik nu lichtelijk besmet te raken met het breivirus!

Groetjes, Stephanie