dinsdag 5 januari 2010

Odessa Revisited

Drie jaar geleden, nog voordat ik een weblog had, heb ik kerstcadeaus voor alle vriendinnen van de middelbare school gemaakt. Diegene die net samen was gaan wonen kreeg mooie pannenlappen, degene die van zacht houdt een moebius-sjaal van mohair, diegene die altijd veel spullen meeneemt een mooie tas van canvas overtrokken met kant, en zo nog veel meer. één van de cadeaus was Odessa. Die heb ik toen in totaal drie keer gemaakt; één voor mijn moeder (die ik weer terug heb gekregen omdat ik een andere muts had gemaakt die beter bij haar paste), één voor mijzelf, en één voor een vriendin. De twee die ik in mijn bezit had zijn per ongeluk in de wasmachine hopeloos vervilt, dit is de enige foto die ik ervan heb:
Het garen was van Lana Grossa; Metallica, met 6mm parels erin. Het patroon kwam uit de MagKnits, een online blad dat nu niet meer bestaat. De ravelry link is er gelukkig wel. Afgelopen Sinterklaas hadden we met dezelfde vriendinnen als 3 jaar geleden een dobbelspel. Daar vroeg diegene die ik de muts had gegeven, of ik er een voor haar zus wilde maken (die vond hem zo mooi). En zo geschiedde. Het garen kon ik niet meer krijgen, en ik hem nu van Glitz Aran van Rico Design gemaakt. In plaats van meer dan een bolletje, gebruikt dit garen maar slechts een half bolletje voor dit patroon! (een stuk minder warme muts dus).
Maar het resultaat (sorry voor de lamp-licht-foto's, maar de muts moest op de post), mocht er nog steeds wezen, wat een beauty:
De parels er netjes in verwerkt (alhoewel het een heel werk was om alle 99 Gutermann-parels steeds vooruit te schuiven over het mohair-garen)
Een mooie spiraal-top:

Wauwie!

5 opmerkingen:

Marian zei

Ohohohoh, zo een had ik nog nooit gezien, wat istie moooooi. Daar mag je met recht trots op zijn.

Jolanda zei

Diepe buiging, wat mooi!

Anoniem zei

Mooi zeg! Daar mag ze wel heel blij mee zijn, die zus!
groetjes, Flora

hannah zei

Wat ontzettend goed en lief van je om al die cadeautjes zelf te maken. Deze muts is werkelijk prachtig! Je bent erg creatief. Leuk hoor!

Wat is je adventsboom van een paar logjes terug mooi zeg. Leuk dat je die hebt gemaakt.

bianca zei

Hoi,

Hele leuke muts, ga hem eerst zonder kraaltjes proberen.