woensdag 15 juli 2015

POP blanket

 Het was al met al een behoorlijke klus: 64 vierkantjes maken, en deze ook nog zo leggen dat ik tevreden was met de configuratie, maar dat was uiteindelijk wel gelukt:
Waar ik minder tevreden over ben is het patroon. Zoals je hieronder wel kan zien zijn de steken waar de vierkantjes tegen elkaar aan moeten komen te weinig waardoor je een heel erge naad ziet. Bovendien puilen de rondjes uit omdat het dus niet goed op elkaar is afgestemd (het rondje ten opzichte van het vierkantje):
Nu is dat er wel uit te blocken, maar voor een babydekentje wat in de wasmachine gegooid mag worden (het is tenslotte sokkenwol) is dit eigenlijk niet praktisch. Je ziet hier ook echt het aan elkaar zetten van de vierkantjes, terwijl dat met kitchener stitch (het aan elkaar mazen) niet nodig hoeft te zijn als de stekenverhouding juist is...
Toch is het wel echt een mooi project, ondanks de strakkere vierkantjes en lossere (waarschijnlijk met meer of minder stress gebreid). Het is vrolijk, mooi verdeelde kleuren en in het witte garen zit zelfs nog een subtiel glittertje.
Daar moet je als ouder toch ook wel blij van worden?
Op naar het volgende breiproject! (misschien wel een verbeterde versie van deze...)

2 opmerkingen:

Ellis zei

Hallo,
Erg leuk project. Zie dit blog 1ex dus kon niet eerder reageren. Eieren na pasen effect: Volgende x kun je per blokje al vóór blokken door telkens als er een af is deze p.st. op een vormpje te pinnen, ik denk dat het aan elkaar zetten dan makkelijker is€;-)

Marian zei

Vind het een gezellig, vrolijk en kleurrijk dekentje.