maandag 24 april 2017

Twee paar sokken

Ja, we zijn alweer twee rondes verder. Omdat ik ontzettend de balen had van het vorige patroon (eigenlijk van mijn breiskills) heb ik er niet over geblogd. Dus vandaag twee in een.
Het vorige patroon stond met een 2mm naald gegeven. Dus, sufferd als ik ben, doe ik dat. Toen beide benen af waren kwam ik er al achter dat ik ze niet eens over mijn hielen kreeg.
Ik heb op het punt gestaan om op te geven, en naarmate de tijd verstreek vond ik dat dan weer geen optie: de volgende ronde zou in de meivakantie vallen en die zou ik dus wel doorkomen. Door alle stress heb ik weer een paar sokken op het werk afgebreid (met applaus van leerlingen tot gevolg, haha. Leerlingen vinden dit blijkbaar erg intrigerend).
 En daar kon dan de finishmail de deur uit met deze foto:
Supermooie sokken, maar niet voor mijn voeten. Uiteindelijk heeft de dochter van een collega ze geadopteerd en die is er erg blij mee. Mag ik weer een nieuwe Zauberball uitzoeken (joehoe!). Misschien dat ik ze dan toch nog voor mezelf ga breien met grotere naalden en minder stress.

Zaterdag werd ronde 3 geopend. Weer inbreien, dus ik was enigzins een beetje wantrouwens en begon op 3mm. Deze werden dus weer veel te groot, want ik had alle tijd en was relaxed aan het breien. Teruggeschaald naar 2,5mm en helemaal hardstikke superblij met deze geweldige sokken! 
De boord is echt leuk met schapen, konijnen en kippen, en een leuk randje bovenaan.
Maar het allerleukste vind ik de tenen, met nog wat schaapjes erop. Dit ga ik vaker doen bij simpele sokken, ze maken de sokken echt top!
En nu wachten op ronde 4...

1 opmerking:

Atelier Het Groene Schaep zei

Gelukkig waren ze je te groot...... Zodoende zijn het nu mijn lievelingssokken.... thanks thanks!