maandag 13 januari 2020

Herinneringen aan de sokken van 2019

Afgelopen jaar was de opwarmsok van de sokkenmadness en memories sok. Ik vond dat idee eigenlijk zo leuk dat ik heb bedacht van de sokkenwolrestjes waarmee ik in 2019 sokken heb gebreid ook memories-sokken te maken. Ik heb niet veel gebreid moet ik zeggen (voornemen voor 2020 is het hele jaar door blijven breien ;-) ), en de bovenste rij van de wolletjes hieronder zijn allemaal van de laatste drie maanden van 2019. Alleen de gele heb ik tijdens de sokkenmadness verwerkt.
Het patroon voor de kleurverlopen is 19 rijen lang en ik ben blij met deze sokken. Ik ga hier hopelijk weer veel kilometers mee wandelen.
Ik heb er een asymmetrische teen ingezet. Ik vind dat fijn zitten en je ziet ook dat het past bij mijn vorm voeten. Het patroon voor deze tenen kun je hier vinden. Je ziet ook dat ik net een sok te weinig heb gebreid, want de blauwe moest ik wat langer breien dan de rest.
 En dan is het nu tijd voor het eerste paar nieuwe sokken van 2020!
(ik ga dit jaar alle restjes van sokkenwol in een mooi doosje bewaren om dit volgend jaar weer te kunnen doen, al denk ik dan dat ik ze ga breien van kerst tot oud en nieuw, als echte afsluiting van het jaar)

Geen opmerkingen: