vrijdag 9 december 2022

Kersttheemuts

Ik wil het al jaren, een kersttheemuts breien. Ik ben er ooit zelfs al aan begonnen, maar niet afgemaakt. Nu kwam ik op Pinterest een ontzettend leuk patroon tegen van kerstsokken (ravelry link) die voor mij de doorslag gaven. Dit jaar heb ik de kersttheemuts eindelijk gemaakt!

Ik heb de basis gebruikt van mijn andere theemuts waar ik blijkbaar nooit een logje over heb geschreven. Dat is de Osaka Teacozy uit een boek. Als bovenkant heb ik het patroon gebruikt waar ik ooit drie mutsen mee heb gebreid  (dat patroon is er nooit gekomen ;-) ).

Het idee van de theemuts is dat je hem helemaal in het rond breit, met wat extra steken voor de tuit en het handvat en dat je dan gaat "steeken": er midden door gaat knippen. Dit keer heb ik het met de naaimachine gezigzagd om eens te kijken hoe dat werkt. En dit is eigenlijk de platste van alle technieken die ik heb gedaan, dus ik ben er best tevreden over. Hier zie je de zigzagjes en de schaar die erin gezet wordt.
Als overgang van rand naar kroon heb ik een Letse vlecht erin gebreid (hier vind je een tutorial). Dan volgt de sneeuwvlok waarbij met het blauwe garen nog een glittertje is meegebreid. Kerst kan niet zonder glitter toch ;-).
Hij past om mijn grote theepot en zal heel wat thee warm houden in deze koude maanden.

Ik hoop dat jij ook een fijne adventstijd hebt!

Geen opmerkingen: